Lideri de tip „Diminishers” vs lideri de tip „Multipliers”

Cu toții am interacționat de-a lungul carierei cu două tipuri de lideri: unii care ne-au făcut să ne simțim apreciați și talentați, ne-au stimulat gândirea și ne-au ajutat să „înflorim” iar alții care (probabil fără intenție) ne-au făcut să "stăm în banca noastră" sau poate chiar să ne îndoim de noi înșine. 


În bestseller-ul său, "Multipliers", Liz Wiseman numește aceste tipologii "Multipliers" și "Diminishers". Un Multiplier este acel lider orientat spre echipă, care își folosește propria inteligență pentru a stimula talentul și contribuția celor din jur: „Multiplier-ii le lasă oamenilor spațiu să gândească, să vorbească și să acționeze folosind propria lor minte. Ei vor să învețe de la ceilalți și creează un mediu în care cele mai bune idei ies la suprafață iar angajații lucrează cu adevărat eficient” explică Wiseman.

 

Opusul unui Multiplier este un Diminisher. Diminisher-ii sunt obișnuiți să le spună celorlalți cum să își facă treaba iar apoi îi testeze. Le place să arate că au tot timpul răspunsurile la ei, cred că știu cum e mai bine să se acționeze în orice situație și vor să fie un model pentru echipa lor. În loc de a delega responsabilități, ei vor să rămână mereu în control.

 

Cum poți deveni un lider care stimulează talentul celor din jur?

Do LESS. Lead MORE.

 

Cu toții ne dorim să fim Multipliers dar avem și comportamente de Diminisher. De cele mai multe ori, acestea sunt accidentale sau manifestate cu cele mai bune intenții. Important este:

 

1.  Să conștientizăm care sunt aceste practici pe care trebuie să le evităm.

2. Să înlocuim credințele care stau la baza lor. Dacă vrem să schimbăm un comportament, trebuie să schimbăm mai întâi credința care îl generează. De exemplu, un lider Diminisher insistă să vină cu multe idei, deoarece presupune că în acest fel îi stimulează pe ceilalți și crede că echipa are nevoie de ideea lui. În realitate, el monopolizează discuția iar ceilalți devin pasivi atât în discuție, cât și în execuție.

3. Să punem în aplicare noile comportamente Multipliers în mod consecvent.

 

Dacă vrei să înveți cum poți deveni un lider Multiplier, te invităm pe 19-20 septembrie la următorul nostru training dedicat. Detalii & înscrieri aici

 

Spor la Multiplying!

Loading Conversation