Ce soluție de leadership utilizează Apple?

De ce programele standard de leadership au impact redus?

Pe piață există zeci de soluții de leadership care pun accent pe dezvoltarea liderului ca individ. Și funcționează foarte bine la acest nivel. Ele pornesc de la premisa că un lider mai bun va crea în timp o echipă mai bună, care va genera, la rândul ei, rezultate mai bune. Ultima parte este însă un mit.

 

Realitatea arată că programele de leadership de acest fel au un impact minuscul asupra rezultatelor la nivel de echipă. De fapt, majoritatea liderilor reușesc să acceseze maxim 40% din potențialul echipei lor și asta pentru că au comportamente contraproductive pe care le aplică automat, fără să le mai conștientizeze. Ba chiar au în vedere cele mai bune intenții. Doar știm cu toții că iadul e pavat cu intenții bune :D

 

Care e soluția pentru a vedea rezultate la nivel de echipă?

Multe dintre cele mai importante companii worldwide (Apple, Oracle, Nike, Facebook, 3M, Emirates) își pregătesc liderii printr-o nouă abordare, care identifică credințele din spatele comportamentelor pe care le manifestăm uneori pe pilot automat și le înlocuiește cu practici ce multiplică aportul și responsabilitatea echipei: Multipliers® Leadership.

 

Multipliers® îi ajută pe manageri să devină conștienți de obiceiurile lor de Accidental Diminishers (tendința de a monopoliza discuțiile, intimidarea celorlalți prin foarte multe idei, tendința de a face micromanagement etc.) iar apoi îi învață să înlocuiască aceste practici cu șase competențe ce stimulează contribuția tuturor talentelor din echipă. Astfel, liderii Multipliers® pot ajunge să acceseze până la 120% din inteligența celor din jur.

 

Noi credem că aceasta e soluția pentru liderii noilor generații, de aceea pe 3-4 decembrie te invităm să o înveți și tu! Ai 10% reducere la Multipliers® Leadership Training, din costul standard de 600 euro + tva. Înscrie-te la olivia.petre@talentdevelopment.ro.

Loading Conversation